fredag 10 oktober 2008

25manna

Imorgon är det dags för årets stora kavlehändelse för klubblagen. 25 man från en och samma klubb i samma stafettlag. Det är alltid en härlig företeelse. Var länge sedan jag var med då skadorna ramlat som pärlor i bäcken. Laguttagare hade som brukligt satt mig på den sista damsträckan, där för övrigt de bästa elitflickorna brukar samlas. Jag ringde och sa att det är verkligen OK, men betänk att jag inte varit med ordentligt på nära sju år. Han svarade att han kommer alltid se mig som en elitorienterare. Elitorienterare!!! Det var möjligen tjugo år sedan. Ingen kan leva på så gamla meriter. Jag tror att han, efter att ha harvat runt lite bland resultatlistorna från den här säsongen insett att jag kanske skulle degraders till en något mindre krävande sträcka, så det gjordes. Jag hade tagit vilken sträcka som helst, nemas problemas, men nu får jag vara och lajja bland tjejertanter vars sandlåda jag åtminstone kan komma i närheten av. Utan att skämmas totalt. Kanske t o m att det finns någon mer som bär glasögon av samma design som jag?!

2 kommentarer:

Anonym sa...

lycka till imorgon. själv räknar jag med att få svårt att komma ur sängen efter dagens stenhårda muskelpass (har redan svårt att lyfta armarna)

ET sa...

Hade faktiskt lite känningar, men tror de kom sig av det som hände dagen innan.... Sprang min 25-manna lite bättre än vad mina klubbkamrater förväntade sig. När jag gick i mål, sprang in i växlingsfållan, slet ned nästa löpares karta, stod han inte där!!! Jag fick vifta med kartan, rop. Funktionärerna försökte hjälpa till. Jag sa att jag får väl ta en sträcka till, ingen av mina klubbkamrater kommer ju. Då skrattade funktionärerna och sa att sånt är förbjudet. Sen såg jag gänget stå där i överdragskläder och socialisera med varandra. Jag skrek till åt dem och skickade iväg en lagkamrat på sträcka fyra. Hade gärna haft de där tre minuterna det tog att vänta att softa ute i skogen, men det visste jag ju inte innan...... Kul var det ivarjefall och B hade bakat kanelbullar till oss alla. :-)