fredag 27 mars 2009

torsdag 26 mars 2009

bloggeriprimavi

Bestämde mig i mars för ett år sedan att blogga er år. Shit, vad fort tiden har gått. Har hunnit fira det-vackraste-jag-har, hela 20 år har hon fyllt. Den andra ; det-vackraste-jag-har (jo, man kan ha två), är 185 centimeter långskånk. Hur gick det till?
Nu skriver jag på primavi.se. Här är dagens länk.

Inser också att jag skrivit mer än ett år. Det har gått av bara farten. Hade jag utrymme i mitt liv att skriva åtminstone 12 av de där 24-7 skulle jag. Men jag brinner för annat också. Och jag vill ju inte brinna ut.

tisdag 17 mars 2009

Medelålders svenska män


Läste idag i Metro att 70% av svenska medelålders män lider av övervikt eller fetma. Idag drog jag iväg 15 mess till män i min telefonbok som inte lider av övervikt eller fetma. En skickade ett fantastiskt långt och engagerat svar om att leva i uppoffran eller i bejakelsen kölvatten. Flera stycken svarade "jag är glad att jag är en minoritet". Några svarade inte alls och en skrev upprört "Skulle jag vara medelålders?". Han missade helt kärnfrågan:-)

lördag 14 mars 2009

Pausknapp


Läser ett horoskop idag där det står att jungfrun ska Pausa Mera. Det här läser jag samtidigt som jag kastar i mig en latte (det står också att jungfrun ska skaffa sig bra vanor) för det är snart dags att åka iväg och jobba. Det är lördag. Samtidigt står det att Bäst Vibrationer får jag I Jobbsammanhang. Hur ska de ha det egentligen. Inte fasen tänker jag stänga av någon bravibrationsknapp heller!? Det är ju det livet går ut på : bra vibrationer.....

fredag 13 mars 2009

MILF

Den här sammanfattningen är inte tillgänglig. Klicka här för att visa inlägget.

torsdag 12 mars 2009

onsdag 11 mars 2009

Min lycka är att älska mina barn


Sonen säger "snälla snälla snälla snälla, sluta spela den där låten". Jag har gått igång på Caroline av Ugglas och "snälla snälla". Om och om igen. Det blir liksom så. Jag kan bli kär i en låt eller en skiva och spela den så länge att min toleransnivå är i himmelshöjd. Jag gjorde så med Dilba. Ett år på raken. Varje dag. Robyn. Robyns mästerverk hängde med mig en hel härlig hångelsommar. Längre än så. Allt var bara roligt och jag cyklade med hennes musik i öronen, både på väg ut och på väg hem. När jag hör "Handle me" så blir hela kroppen alldeles glad och studsig. Jag förklarar för sonen. Förra året skrev jag hans systers studenttal. Jag avrundade med den tidens "plåga", för mig kärlek, "Visst finns mirakel och för mig är det faktiskt du". Sen förklarar jag för Långben att när han tar studenten kommer jag avsluta med "Snälla snälla snälla snälla lämna mig inte". Han fnyser sitt vanliga fnys och ut kommer hans mantra "väx upp någon gång mamma". !

Jag älskar ord. I hela mitt liv har jag skickat en mängd vykort. Alltid haft drivvis i lådan att välja emellan. Meddelanden till barnen och andra kära. Små lappar instuckna här och var. Kärlek. Pepp. Ordspråk. Klokheter. Idag är det messvägen mest. Massa mess. Jag vaknar till att mobilen blippar idag. Avsändare; sonen som pallrar sig iväg till ytterligare en dag i klass 9A. . "God morgon alla solstrålar kolla vilken härlig fin snö det är utanför fönstret känner på mig att detta kommer att bli en underbar dag just för att du är underbar :-) kram h".

Ibland faller det päron från päronträdet och inte bara äpplen:-). Att vara en-astående morsa är i många stunder en kamp. Men mot yttre faktorer. Betalningen är obetalbar lycka.

måndag 9 mars 2009

Mammatid


Häromdagen diskuterade min son de här "7 minutrarna" som det sägs att barn och föräldrar delar i snitt per dag. Vi kom fram till att vi redan haft 3 timmar att diskutera de där 7 minutrarna på bara den här eftermiddagen, även om jag ibland förstår att han känner att jag inte är hemma på kvällarna på samma sätt som förut, och mer uppenbart har det blivit när den blonda äventyrerskan lämnat över sitt rum till honom. Men vi kom fram till att vi gör mycket ihop. Handlar. Tvättar. Lite sånt. Som ändå är tid tillsammans. Idag messade jag. "Yes, yes, yes. Jag äger kvällen. Vi äger kvällen. Vi ska umgås, laga mat, göra läxor. Du har väl franskaglosor. Jag älskar franskaglosor. kram mamma". Han äter. Jag river av lakanen för tvättstugan är bokad. 13 minuter senare ligger nära 2 meter Långben och snarkar i min säng. Så de där 7 minutrarna...... Inte f-n beror det på mig om de blir eller inte? :-)

torsdag 5 mars 2009

Konversation mellan två kvinnor



Hon : jag träffade X igår.
Jag : jaha, vad trevligt
Hon : ja, vi pratade om dig
Jag : eh
Hon : ja, han tycker verkligen inte du ska ha rosa hår
Jag : ?

:-)

Med bra självdistans och stor humor kommer man långt. Det är därför jag aldrig skulle bryta ihop och gå vidare pga färgen på håret. Som kompensation träffade jag på runt 60 småbarn som gick med sina fröknar över trottoaren och de "oade" och "aade" och fnittrade när de såg mig. 60-1. Så kände jag då.

onsdag 4 mars 2009

Marsungar

Nu börjar födelsedagsinbjudningarna trilla in. Marsbarn. Produktionsledet började i juni. Midsommar. Det faller sig således ganska naturligt att det högar upp sig just nu:-). Det är alltid nu längtan efter våren börjar vara som starkast. Sportloven är över.
Vasaloppet är avklarat och det funktionella i snömassorna börjar avta. Kunde jag klicka med fingrarna skulle snön smälta och krokusarna titta upp i planteringarna. Snöskrapan till bilen skulle förpassas till bagageluckan. Uteserveringarna skulle fram. Vinterjackorna skulle jag hänga in i garderoben. Conversen skulle jag plocka fram. Tillsammans med de slappaste jeansen och en uppsjö koftar. Låt vintern rasa ut.

söndag 1 mars 2009

Sportlovsupplopp



Jag ska starta en ny match-sajt. Den ska vara för 24-7-mammor. Såna där ensamstående mammor där det inte finns ensamstående pappor, ni vet, som tar sin del av ansvar och kanske något i stil med varannan helg eller varannan vecka eller vartannat lov eller som sagt inte alls. De här icke-papporna (mammorna) har heller inte förstått att man ska som förälder inse att barnen faktiskt tror att man har en bankomat i knävecket. Well. Vi skulle då kunna annonsera efter en stand-in-man utan att mor för den skulle måste behöva upplåta en snutt av sitt täcke. (Givetvis är sajten även öppen för 24-7-pappor). Då skulle den här mannen få ta med sig min son till Alperna för skidäkning under sportlovet. Eftersom vissa 24-7-mammor inte har samma semestersystem som andra. Där skulle de åka skidor, och bada i utomhuspooler, basta, spela kort, bowling, brottas och snacka kill-snack. Ord som skulle ingå i hans sökmotor skulle vara "manlig, härvarande, närvarande, empatisk, god lyssnare, pedagogisk, generös, tålmodig, kramgo, stabil,lojal, pålitlig och den bästa av vänner"!! Ja, jag vet..........i de bästa av världar!
Nu är sportlovet snart slut. Men det är klart. Han har haft en grym sovmorgon x 7.